بسیاری از کارهایی که ما در جریان اجرای پروژهها انجام میدهیم، عادات اشتباهی هستند که در زمانی طولانی و بهصورت ناخودآگاه شکل گرفتهاند. برای اینکه اثرات منفی این عادتها به کار ما آسیب نزنند، باید آنها را بشناسیم و تلاش کنیم رفتار درست را جایگزین کنیم.
اگر چنین قصدی دارید، این مقاله برای شما نوشته شده است. تغییرات مثبت و آگاهانه در فرآیند کاری، شما را به فردی حرفهایتر تبدیل میکند. این تغییرات را از همینجا شروع کنید.
۱ـ بینظمی در بایگانی فایلها
وقتی پروژه نیمهکاره است، در نامگذاری فایل از کلمه Final استفاده نکنید. بهعنوان یک طراح موشن گرافیک که اهمیت دستهبندی و نظم فایلها را میداند، به کوچکترین جزئیات دقت کنید.
نامگذاری دقیق همراه با ذکر نسخه و تاریخ ذخیره فایل، دستهبندی منظم پوشهها و حذف نسخههای قدیمی، از اتلاف وقت برای پیدا کردن فایل موردنظر جلوگیری میکند و باعث افزایش سرعت در کار میشود.
ما برحسب عادتهای اشتباه که در زمانی طولانی کسب کردهایم عمل میکنیم و ناخودآگاه بهرهوری کار خود را کاهش میدهیم و در بسیاری موارد به علت گم شدن فایل موردنظر در میان انبوه فایلهایی که ذخیره کردهایم، مجبور به دوبارهکاری میشویم.
چه حرفهای باشید و یا تازهکار، رعایت این نکته و تبدیل آن به یک عادت، تأثیر زیادی بر نظم و سازماندهی بایگانی فایلهای شما خواهد داشت.
۲ـ توجه و اتکاء بیش از حد به ابزارهای ساخت موشن گرافیک
بسیاری افراد در موشن گرافیک و سایر زمینههای هنری، از ابزارها و نرمافزارها شگفتزده میشوند. مثلاً میگویند: «دمت گرم، عجب عکسی! مدل دوربینت چیه؟!» غافل از اینکه عکس را دوربین نمیگیرد، بلکه عکاس در زمان درست و در زاویه درست قرارگرفته تا موفق شده این عکس را بگیرد و برای اینکه زمان و زاویه درست را تشخیص دهد، زمان و انرژی زیادی را برای یادگیری این مهارت صرف کرده است. یا مثلاً گفته میشود: «با چه پلاگینی این تصویر رو ساختی؟!» یا «این پروژه رو با کدام موتور رندر خروجی گرفتی؟!».
ابزار در خلق یک اثر با کیفیت مؤثر است اما استفاده از آن کافی نیست. به جای جستجوی ابزارهای جدید و پیچیده، بهتر است بهعنوان یک طراح موشن گرافیک برای افزایش دانش و مهارتهای فنی و هنری تلاش کنید.
۳ـ استفاده از Easy Ease
این نکته واقعاً راحت است. حتما بارها اتفاق افتاده که در افترافکت کیفریمها را انتخاب کرده، کلید F9 را فشرده و بگویید خب تمام شد! به هرحال، یک چشم تعلیم دیده، میتواند یک easy ease را از کیلومترها فاصله تشخیص دهد. ابزارها و پریستهای بسیاری برای ایجاد حرکت و bounce وجود دارند، اما مهم این است که هر طراح موشن گرافیک علاوه بر فشردن کلید F9، از گراف ادیتور هم استفاده کند.
اگر با گراف ادیتور آشنا نیستید، میتوانید با کمک این منحنی کیفریمهایتان را به بهترین نحو سفارشی کنید تا حرکات نرمتری بهدست آورید.
۴ـ مقایسه کار خودتان با دیگران
«کاش میتونستم مثل Ash Thorp کار بسازم!»
«گروه oddfellows.tv خیلی حرفهای هستند، من هیچوقت بهشون نمیرسم»
«پیج رقیب چطور بیست هزار فالوور در اینستاگرام جذب کرده؟»
جایگاه فعلی شما نتیجه مهارتها و تلاشهای خودتان است. برای اینکه به جایگاه دیگران برسید، به زمان، مهارت و تلاش بیشتر نیاز دارید. مقایسه خود با افراد حرفهای، باعث پایین آمدن انگیزه و اعتماد به نفس میشود، بهطوری که تواناییها و مهارتهای خود را نادیده میگیرید و در نهایت افسرده میشوید و هیچ کاری انجام نمیدهید. حرفهای شدن و خلق اثر با کیفیت میانبر ندارد. تلاش کنید، تجربه کنید و مهارتهایتان را افزایش دهید.
۵ـ انجام چندین و چندباره کارها
طراحان موشن گرافیک زیادی هستند که این کار را انجام میدهند، دوباره و دوباره و دوباره. شما مجبور نیستید رنج بکشید! کافیست برای کارهایی که باید چندبار انجام دهید، یک پریست بسازید. همچنین میتوانید از اسکریپتهایی مانند KBar کمک بگیرید.
۶ـ مقصر دانستن مشتری
فرقی نمیکند که مشتری رئیس باشد، رئیس شرکت رئیس باشد، یا شما یک فریلنسر باشید که با مشتری بهطور مستقیم در ارتباط هستید، باید دست از سرزنش و نکوهش آنان برای هرچه که در پروژه دوست ندارید، بردارید. ۳۰ ثانیه مکث کنید تا ببینید چقدر خوش شانسید که در این حوزه کار میکنید.
هر استودیو یا هر طراح موشن گرافیک ممکن است به ورطه تکرار بیفتد، با افراد به طور مؤثر ارتباط برقرار نکند و نیز مشکلات دیگری که باعث شکایت از آنها شود
به هرحال، این شما هستید که به تصاویر جان میدهید. خودتان باشید. به خود افتخار کرده و سعی کنید بهترین کاری را که میتوانید بسازید.
۷ـ شکایت از مشغله زیاد
این روزها همه مشغله دارند. تنها راه برای بهدست آوردن زمان و بهرهوری از آن، این است که به برخی چیزها «نه» بگویید. مثلاً با «نه» گفتن به بازیهای ویدئویی، میتوانید بیشتر به کارتان برسید.
۱۵تا ۳۰ دقیقه زمان، یک دفترچه و یک تقویم برای برنامهریزی در هر کار و پروژه مهمی که باید انجام دهید و یا آموختن تکنیکهایی که لازم دارید بیاموزید کافی است. آن وقت که برای کارهای مهمتان وقت پیدا میکنید.
در این مقاله مواردی را بررسی کردیم که بهعنوان یک طراح موشن گرافیک نباید انجام دهید. اگر شما هم موردی در نظر داشتید، در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.