چرا فایلها را دستهبندی کنیم؟
با آگاهی از شیوه صحیح دستهبندی فایلهای مربوط به پروژههای تدوین فیلم، تعامل با سایر اعضاء گروههای کاری و دسترسی به آرشیو فایلها آسانتر میشود. هر چه در دستهبندی و نامگذاری فایلهای پروژه بیشتر دقت کنید و حوصله به خرج دهید، در آینده راحتتر میتوانید به آنها مراجعه و از آنها استفاده کنید. نظمدهی استاندارد به فایلهای پروژهها در تمامی کارهایی که با استفاده از کامپیوتر انجام میشود اهمیت دارد؛ اما این اهمیت در حوزه تدوین، جلوههای تصویری و موشنگرافیک دوچندان میشود، زیرا گاهی برای اجرای یک پروژه صدها فایل با فرمتهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد و در طول اجرای پروژه نسخههای متعددی از فایل خروجی ایجاد میشود.
اگر در این موارد نظم نداشته باشید و شیوه صحیح دستهبندی و ذخیره فایلها را رعایت نکرده باشید، بیشک در آیندهای نهچندان دور که حافظه شما از اطلاعات پروژهها خالی میشود، در مراجعه به فایلها و پروژهها با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد.
تصور کنید چند سال بعد شخص دیگری قرار است به پروژهای که در حال تدوین آن هستید، مراجعه کند. در این صورت اگر فایلهای شما دارای دستهبندی استاندارد و قابل فهم نباشد، به سختی میتواند از آنها سر دربیاورد. همین حالا شیوه صحیح دستهبندی فایلها را در پروژههای خود رعایت کنید.
چگونه فایلها را برای تدوین دستهبندی کنیم؟
الگوی پیشنهادی برای دستهبندی
در اینجا دو نمونه از دستهبندیهای مرسوم برای پروژههای تدوین ارائه شده است.
شما میتوانید این دستهبندیها را دانلود و هنگام شروع پروژه جدید در هارد کامپیوتر کپی کنید.
نکته بسیار مهم در تدوین
فراموش نکنید هر روز پس از پایان کار یک نسخه از پروژه خود را به تاریخ همان روز ذخیره کنید. بهویژه درپروژههای تدوین و موشن گرافیک. زیرا اگر در حین ذخیره کردن فایل پروژه اتفاقی مثل قطع شدن برق سیستم بیافتد، فایل پروژه شما خراب یا به اصطلاحDamage میشود و دیگر قابل استفاده نخواهد بود.
یک درخواست دوستانه
در ضمن لطف کنید و خروجی نهایی پروژهها را با نامهای final،finallll و finale final نامگذاری نکنید. پروژهای که شاید یک تا چند ماه زمان شما را به خود اختصاص داده، حتماً این ارزش را دارد که با ذکر تاریخ دقیق آرشیو شود!