همه میکروفون‌ها دارای یک الگوی قطبی هستند و صدای اطراف خود را بر اساس آن ضبط می‌کنند. صدابردارها با آگاهی و شناخت این الگوها، می‌توانند بهترین میکروفون ضبط صدا را برای کار خود تهیه کنند.

یادگیری این الگوها نه‌تنها در خرید بهترین میکروفون به شما کمک می‌کند، بلکه در استفاده از آن نیز می‌تواند بسیار مفید باشد.

کیفیت یک فیلم به کیفیت صدای آن بستگی دارد. با پیشرفت روزافزون جلوه‌های ویژه در سینما، امکان احیای فیلمی که به لحاظ بصری آسیب دیده راحت‌تر است تا اصلاح صداهایی که خراب شده‌اند.

درنتیجه صدا باید در لیست اولویت‌های مهم هر کارگردان یا تهیه‌کننده قرار گیرد. صدای بد می‌تواند حواس مخاطب را پرت کند. بنابراین انتخاب بهترین میکروفون بسیار مهم است.

در این مقاله به بررسی ۶ نکته که قبل از خرید بهترین میکروفون ضبط صدا باید بدانید، می‌پردازیم. این شش نکته درواقع ۶ الگوی قطبی هستند که در میکروفون‌هایی که در فیلم‌سازی و استودیو با آن سروکار داریم استفاده شده‌اند.

نمی‌توان برای همه موقعیت‌ها از یک مدل میکروفون استفاده کرد. پس دنبال یک میکروفون همه‌کاره برای صدابرداری یک فیلم حرفه‌ای نباشید. البته می‌توانید یک دسته‌بندی از میکروفون‌های یقه‌ای و  شات‌گان shotgun  را برای استفاده در سناریوهای مختلف صدابرداری ارائه دهید.

 

۱ـ Omnidirectional

موارد استفاده: مصاحبه‌ها و سوژه‌های در حال حرکت.

میکروفون‌های Omnidirectional کارایی بسیار راحتی دارند. این دسته از میکروفون‌ها صدا را از هر جهتی ضبط می‌کنند. معمولاً شما زمانی نیاز به استفاده از این نوع میکروفون دارید که در زمان ضبط، کنترل خیلی خوبی بر شرایط ندارید. مانند: محیط، کنفرانس مطبوعاتی یا یک گفتگوی در حال حرکت. این مدل، جزو منعطف‌ترین و سازگارترین میکروفون‌ها است. البته این دامنه وسیع مشکلاتی هم دارد!

این مطلب را هم مطالعه کنید:  اینفوگرافیک چیست؟ انواع اینفوگرافیک و نکات مهم در تهیه اینفوگرافیک

Omnidirectional  نویزپذیرترین نوع میکروفون است. دقت کنید نویزپذیر، نه نویزدار! وقتی مورد استفاده قرار می‌گیرد رفتار متعادلی از خود نشان می‌دهد. الگوی omnidirectional در میکروفون‌های یقه‌ای بیشتر دیده می‌شود.

۶ نکته برای خرید بهترین میکروفون

میکروفون‌های معروف  Omnidirectional

Polsen OLM-10

Rode smartLav

Sennheiser MKE-2-PC

Sennheiser EW 112-P G3 Wireless System

 

۲ـ  Cardioid

موارد استفاده: ضبط مستند، عروسی‌ها و رویدادها

Cardioid  یک الگوی بسیار منعطف است که برای تمام مقاصد قابل استفاده است. میکروفون‌های cardioid در تمام شکل‌ها و سایزها در دسترس است. این میکروفون نباید با Hyper cardioid و Super cardioid که در ادامه به معرفی آن می‌پردازیم اشتباه گرفته شود. میکروفون‌های cardioid اگر در محیط کنترل شده نباشند ممکن است نویز پس‌زمینه را نیز دریافت کنند.

 

میکروفون‌های معروف  Cardioid

Polsen SCL-1075 Shotgun Mic

Rode VideoMicro

Audio-Technica Pro 70 Lavalier

۶ نکته برای خرید بهترین میکروفون

۳ـ Hyper cardioid – Mini-shotguns

موارد استفاده: میکروفون‌های فابریک دوربین، صدابرداری مستند و ضبط موسیقی

الگوی انتخاب Hyper cardioid یک الگوی مناسب برای صدابرداری ایزوله است. با این وجود که این الگو ممکن است در میکروفون‌های یقه‌ای Lavalier microphone نیز وجود داشته باشد اما معمولاً در میکروفون‌های شات‌گان (مینی شات‌گان) دیده می‌شود. در حالی که کیفیت برندهای مختلف با یکدیگر متفاوت است اما بزرگ‌ترین تفاوتی که در میکروفون‌های Hyper cardioid و Super cardioid وجود دارد این است که چه میزان نویز محیطی را جمع‌آوری می‌کنند. Hyper cardioidها معمولاً برای ضبط صدای آلات موسیقی به کار می‌روند.

 

میکروفون‌های معروف  Hypercardioid

Audix SCX1-HC

Sennheiser MKH-416

 

۴ـ Super cardioid-shotgun

موارد استفاده: صدابرداری تلوزیونی، فیلم کوتاه و سینمای مستقل

این مطلب را هم مطالعه کنید:  چگونه بهترین کدک را انتخاب کنیم؟

Super cardioid یکی از رایج‌ترین انواع میکروفون است که فیلم‌سازان فیلم کوتاه از آن استفاده می‌کنند، زیرا این میکروفون‌ها به صدابرداران توانایی ایزوله کردن صدا را با وجود میزان کمی از خطا می‌دهد. به بیان دیگر علاوه بر اینکه صدا آمبیانس محیط را کمتر دریافت می‌کند، امکان اوت شدن صدا نیز کم است.

الگوی انتخاب super cardioid معمولاً فقط برروی دوربین‌های shotgun  دیده می‌شود. انتخاب این الگو باعث می‌شود میکروفون توانایی دریافت صدای پشت میکروفون را هم داشته باشد. بنابراین اگر super cardioid   روی دوربین می‌بندید، نیاز دارید که حتماً نویزگیر استفاده کنید.

۶ نکته برای خرید بهترین میکروفون

میکروفون‌های معروف  Supercardioid / Shotgun

Rode VideoMic Pro

Rode NTG2

Schoeps Colette

 

۵ـ Lobar – unidirectional

موارد استفاده: فیلم داستانی و موارد قابل کنترل

با وجود اینکه از نظر فنی میکروفون تک‌سوی واقعی وجود ندارد، الگوی labor بیشترین تک‌سویی را در میان الگوهای انتخابی ممکن دارد. به این معنا که در صحنه فیلم‌برداری تنها صدای بازیگر اصلی ضبط خواهد شد و کمترین نویز را خواهیم داشت. با وجود اینکه استفاده از این الگو می‌تواند نیاز هر فیلم‌سازی باشد اما شما باید دشواری استفاده از میکروفون‌های labor را نیز درنظر بگیرید.

تنها میکروفونی که می‌تواند الگوی دریافت labor را داشته باشد، shotgun است. بنابراین وقتی شما از این الگوی دریافت استفاده می‌کنید همیشه باید یک نفر را به‌عنوان دستیار صدابردار در کنار خود داشته باشید. با توجه به اینکه رنج دریافت صدای این میکروفون تنها محدود به جلو mic می‌شود، چنانچه بوم من (دستیار صدابردار) کمی اشتباه کند، صدا کاملاً از حالت نِت در آمده و اصطلاحاً اوت out می‌شود.

این مطلب را هم مطالعه کنید:  نامزدهای جایزه اسکار انیمیشن 2019

 

میکروفون‌های معروف  Labor

Sennheiser MKE 600

Sennheiser MKH 8060

۶ نکته برای خرید بهترین میکروفون

۶ـ Bidirectional

موارد استفاده: پادکست، مصاحبه رادیویی

 

Bidirectional یک میکروفون طراحی شده برای دریافت یکسان صدا از جلو و پشت میکروفون است. این میکروفون معمولاً برای ضبط پادکست و مصاحبه رادیویی استفاده می‌شود. احتمالاً کاربردی زیادی در قالب تهیه فیلم ندارد اما ممکن است در بعضی موارد به‌عنوان میکروفون پشتیبان برای برنامه‌های گفتگو محور بر روی میز مجری استفاده شود.

 

میکروفون‌های معروف  Bidirectional

Blue Yeti

Studio Projects B3

Rode K2