۸  مهارت ساخت موشن گرافیک ضروری برای یک طراح موشن گرافیک

 

این روزها تصاویر متحرک در همه‌جا کاربرد دارد و دیده می‌شود. از کانال‌های تلگرام و صفحات اینستاگرام تا تلویزیون و سایت‌های اینترنتی.

برای اینکه بتوانید موشن گرافیک‌های جذاب و اثرگذار تولید کنید، لازم است مهارت‌هایی را بیاموزید و از آن‌ها استفاده کنید. چراکه به‌کارگیری مهارت‌ها در زمان درست و به شیوه‌ی درست نیز مهارتی مهم محسوب می‌شود.

در این مقاله ۸ نمونه از مهارت‌هایی را که یک طراح موشن گرافیک به آن نیاز دارد را معرفی می‌کنیم تا درصورت نیاز به منابع آموزشی مراجعه کنید و آن‌ها را یادبگیرید.

 

مهارت اول:

طراحی حرکت برای گرافیک و تصاویر

 

این مهم‌ترین مهارتی است که یک طراح موشن گرافیک به آن نیاز دارد. در موشن گرافیک تصاویر و المان‌های گرافیکی ثابت را با استفاده از مهارت متحرک‌سازی زنده می‌کنیم.

یک طراح موشن گرافیک نه تنها به تصاویر جان می‌دهد، بلکه با ایجاد حرکت، به آن‌ها شخصیت می‌دهد و گویی آن‌ها را دوباره خلق می‌کند.

فرقی نمی‌کند که این تصاویر توسط یه تصویرساز تولید شده باشند یا اینکه خود شما آن‌ها را تولید کرده باشید. با توجه به شخصیتی که برای هر شیئ یا کاراکتر درنظر می‌گیرید، در مرحله‌ی متحرک‌سازی نیز خلق دوباره‌ی اثر اتفاق می‌افتد.

۸  مهارت ساخت موشن گرافیک ضروری برای یک طراح موشن گرافیک

مهارت دوم:

طراحی دستی اسکیس موشن گرافیک

 

این مهارت به شما کمک می‌کند در فرایند تولید موشن گرافیک از اتلاف وقت و دوباره کاری جلوگیری کنید و با شیوه‌ای ساده کارفرما را در جریان روند تولید موشن گرافیک و سناریوی آن قرار دهید و اصلاحات احتمالی را قبل از اجرای نهایی طرح از او بگیرید.

این مطلب را هم مطالعه کنید:  20 سبک برتر موشن گرافیک در سال 2020

برای این کار طرح تصاویر و حرکت‌های آن‌ها را با دست طراحی و سپس آن را با مخاطب یا کارفرما ارائه کنید.

در این حالت طرح اولیه سریع‌تر و به‌راحتی آماده می‌شود و می‌توانید ایده‌های مختلف را آزمایش کنید، تغییر دهید و درصورت لزوم طرحی جدید آماده کنید بدون اینکه وقت و انرژی زیادی برای این کار صرف کنید.

 

مهارت سوم:

طراحی موشن گرافیک سه بعدی

۸  مهارت ساخت موشن گرافیک ضروری برای یک طراح موشن گرافیک

استفاده از المان‌های سه بعدی در طراحی موشن گرافیک روز به روز بیشتر می‌شود. زیبایی و قابلت‌های تصویری عناصر سه بعدی باعث شده که طراحان موشن گرافیک بیش از پیش به این موارد توجه کنند.

یکی از مهارت‌هایی که شما به‌عنوان یک طراح موشن گرافیک به آن نیاز دازید، مهارت تولید تصاویر سه بعدی با استفاده از نرم‌افزارهای ویژه است.

نرم‌افزارهای متنوعی برای تولید تصاویر سه بعدی وجود دارد که می‌توانید براساس سلیقه و علاق خود، یکی از آن‌ها را انتخاب کنید و برای یادگیری آن زمان بگذارید.

نباید خودتان را به طراحی موشن گرافیک دو بعدی محدود کنید. مهارت تولید تصاویر سه بعدی را یاد بگیرید تا قابلیت‌ها و فرصت‌های بیشتری برای تولید آثار جذاب به دست آورید.

 

مهارت چهارم:

تایپوگرافی

 

استفاده از متن در طراحی موشن گرافیک باعث انتقال دقیق و سریع محتوا به مخاطب می‌شود. تایپوگرافی ابزاری است برای تنظیم و افزایش زیبایی متن در موشن گرافیک. این ابزار جایگاه مهمی در طراحی موشن گرافیک دارد و باعث هماهنگی بیشتر بین متن و تصویر می‌شود.

در بعضی موارد یک موشن گرافیک تنها از تایپوگرافی و جلوه‌های تصویری ساخته می‌شود. بنابراین درک درست از مفهوم تایپوگرافی و آموختن مهارت‌های مرتبط با آن باعث کامل شدن طرح می‌شود و می‌تواند به پیاده‌سازی ایده و انتقال محتوا کمک کند. همچنین یک تایپوگرافی عالی می‌تواند سطح کار شما را بالا ببرد.

این مطلب را هم مطالعه کنید:  چگونه فایل‌ها را برای تدوین دسته‌بندی کنیم؟

 

مهارت پنجم:

شناخت همنشینی رنگ‌ها

۸  مهارت ساخت موشن گرافیک ضروری برای یک طراح موشن گرافیک

در تمام طول یک موشن گرافیک، از رنگ‌های مختلف و متنوع استفاده می‌شود. بنابراین باید درک بالایی از همنشینی رنگ‌ها داشته باشیم تا بتوانیم بیشترین جذابیت و اثرگذاری را ایجاد کنیم.

هر رنگ چه اثری روی مخاطب دارد؟

مفهوم روانشناختی رنگ‌ها چیست؟

رنگ‌های مکمل کدام هستند؟

رنگ‌ها چه حسی را منتقل می‌کنند؟

این‌ها نمونه‌ای از سؤالاتی است که برای پاسخ به آن‌ها باید این مهارت را بیاموزیم.

مثلاً برای نشان دادن فصل پاییز از رنگ‌های آبی و خاکستری و سفید استفاده نمی‌کنیم چون این رنگ‌ها حس زمستان را به بیننده منتقل می‌کند.

 

مهارت ششم:

تفکر خلاق

 

شما به‌عنوان یک طراح موشن گرافیک به تصاویر جان می‌بخشید و باید این کار را به بهترین شکل انجام دهید. ممکن است اطلاعات کمی از مشتری گرفته باشید و ایده اولیه کاملاً واضح نباشد. به همین علت به خلاقیت نیاز دارید تا بتوانید یک ایده ساده را به یک طراحی پیچیده و عالی تبدیل کنید.

تفکر خلاق به شما کمک می‌کند که با استفاده از نمادها و به صورت غیر مستقیم، مفاهیم و احساسات مورد نظر خود را به مخاطب منتقل کنید.

استفاده هوشمندانه از طنز در تصاویر نمونه‌ای از کارکرد تفکر خلاق در تولید موشن گرافیک است.

 

مهارت هفتم:

ارتباط بین فردی

۸  مهارت ساخت موشن گرافیک ضروری برای یک طراح موشن گرافیک

این مورد به مهارت‌های طراحی موشن گرافیک ارتباط مستقیم ندارد اما مهم است.

طراحی بزرگ‌ترین موشن گرافیک‌ها نیز با ارتباطات شروع می‌شود؛ ارتباط با مشتری یا کارفرما. یک طراح موشن گرافیک باید بتواند در یک ارتباط سازنده نیازهای مشتری را درک کند و ایده‌هایش را به‌خوبی با مشتری یا کارفرما در میان بگذارد. مشتری‌ها معمولاً توانایی طراحی ندارند بنابراین وظیفه شماست که ایده‌هایتان را به‌صورتی مطرح کنید که برای شخص قابل فهم باشد.

این مطلب را هم مطالعه کنید:  ساخت لوگو موشن (آرم استیشن) رایگان

 

مهارت هشتم:

اصالت کار

 

کپی کردن کارهای دیگران و استفاده از نمونه‌های آماده ساده است اما شما به نمونه‌کارهای خود به‌عنوان امضا نگاه کنید. هر پروژه‌ای را که شروع می‌کنید این امکان برای شما فراهم می‌شود که امضای خود را به عنوان خالق اثر روی آن قرار دهید و در ذهن مخاطب بمانید.

هر موشن گرافیک باید سبک خودش را داشته باشد. البته که این کار ممکن است زمان زیادی ببرد اما به هر حال سبک خودتان را پرورش داده‌اید.

 

با استفاده از این مهارت‌ها می‌توانید پیشرفت بیشتری در کار خود داشته باشید.